CZY WIESZ, CO ZAWDZIĘCZAMY PSZCZOŁOM?

sowa_pszczoly_miod
  • ZAPYLAJĄ PRAWIE POŁOWĘ NASZYCH ROŚLIN

    gospodarczych i dziko rosnących. W Polsce stanowisko "głównego zapylacza" należy właśnie do pszczoły miodnej.

  • MIÓD, OCZYWIŚCIE!

    jego walorów smakowych, zdrowotnych i różnorodności chyba nie musimy nikomu przedstawiać....

  • WOSK

    stosowany przez pszczoły w plastrach, człowiek wykorzystuje do produkcji wspaniale pachnących świec.

  • PROPOLIS, CZYLI KIT PSZCZELI

    powstrzymuje rozwój mikroorganizmów, ma działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe oraz przeciwutleniające. Panaceum!

  • PYŁEK

    wieść niesie, że zmieszany z miodem łagodzi anemię, poprawia samopoczucie oraz odporność.

  • JAD

    o ile nie jest się uczulonym, jad ma swoje dobre strony. Działa bowiem przeciwzapalnie, łagodzi reumatyzm.